Какво трябва да знаем за стъклата и стъклопакетите:
Въпреки че профилът е основата на прозореца, най-голямото топло- и шумопредаване се осъществява през стъклопакета, тъй като той има най-голямата площ. Стъклопакета е детайл от дограмата, който в никакъв случай не трябва да бъде пренебрегван. Стъклопакетите могат да бъдат в различни конфигурации в зависимост от желанието на клиента и от търсения ефект. Важно е не само как ще изглеждат вашите прозорци, но и как ще изпълняват основната си функция – да ви изолират от външната среда.
Стъклопакетите представляват две или три стъкла разделени от дистанционер, запълнен със силикогел, и залепени със специално лепило. По този начин между стъклата се образува херметически затворено пространство, което изключва възможността за попадане на влага или замърсен въздух. Стъклопакета има дълги години живот и осигурява по-добра топло и звукоизолация от единичното стъкло.
Важен показател при избора на стъклопакет е степента на топлоизолация. Тя се влияе от вида на стъклата, дебелината на стъклопакета, както и от разстоянието между стъклата.
Използването на новите стъкла от типа Ка(Нискоемисийно) и Мултифункционално(4 сезона) стъкло допринасят за повишена топлоизолация на Вашите прозорци. Важно е да знаете, че инвестицията в по-добър стъклопакет, ще се изплати за много кратко време и ще ви спестява пари във времето напред.