ВиПи-пласт използва алуминиеви профили с марка Viva-plast, които предлагат добро качество на изгодна цена и богата гама от цветове в имитация на дърво или прахово боядисани по каталога RAL. Алумниевите профили биват с прекъснат термомост и без термомост – т. нар. студени профили.
Алуминият е дълготраен материал, който почти не се влияе от атмосферните условия, нои за постигане на добра термо- и шумоизолация най-добрият вариант е профил с прекъснат термомост, който обаче е доста скъп и поради минималното търсене към него спряхме да го предлагаме.
PVC дограмата притежава много добри изолационни параметри на много ниска цена и е много по-предпочитана. Поради тази причина в последно време от AL профили се използва най-вече студеният(без термомост) за вътрешни интериорни решения(врати за баня, стаи, преградни стени и плъзгащи се прегради). При студения профил недостатък се явява получаването на конденз при резки температурни амплитуди, ако се използва за външно остъкляване.
AL дограма е добро решение за магазини и офиси, входни врати или остъкляване на тераси(с плъзгащи прозорци). При AL профилите има олекотена система за плъзгане на много изгодна цена.
AL дограмата дава възможност за монтаж на различни пълнежи с различни дебелини от 4мм до 24мм(единични стъкла, стъклопакети, термопанели, ПДЧ и др.)